در حالی که مقامات غربی خواهان توقف حملات روسیه شدهاند در روز جمعه صدای چندین انفجار در چند شهر اوکراین از جمله در کییف، پایتخت، و خارکیف شنیده شد.
بر اساس گزارشها بر اثر شدت گرفتن درگیریها تا کنون دهها هزارنفر آواره شدهاند.
این خبر به روزرسانی شده است.
قطعنامه شورای امنیت وتو شد
قطعنامه محکومیت حمله روسیه به اوکراین در شورای امنیت سازمان ملل با وتوی مسکو، رد شد.
آمریکا، پوتین و لاوروف را تحریم کرد
آمریکا، پوتین و لاوروف، رئیس جمهور و وزیر خارجه روسیه را تحریم کرد.
بریتانیا حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای خصوصی روسیه بست
وزیر حمل و نقل بریتانیا عصر جمعه در واکنش به تهاجم ارتش تحت امر ولادیمیر پوتین به اوکراین از بسته شدن حریم هوایی کشورش به روی هواپیماهای خصوصی روسی خبر داد.
گرانت شاپس در توییتی نوشت: «ممنوعیت وضع شده را تشدید کردهام، به طوری که هیچ هواپیمای خصوصی روسی نتواند از حریم هوایی بریتانیا عبور کند یا وارد آن شده و فرود بیاید.»
وزیر حمل و نقل بریتانیا که پیشتر نیز از ممنوعیت ورود هواپیماهای شرکت ملی آئروفلوت روسیه خبر داده بود در ادامه تاکید کرد: «اقدامات پوتین غیرقانونی است و از هر آن که از تجاوز روسیه به خاک اوکراین سود می برد، در اینجا استقبال نمی شود.»
بریتانیا کشوری است که از آن به عنوان یک مقصد محبوب و مورد علاقه برای الیگارشهای روسی و خانوادههایشان نام برده میشود.
ایالات متحده پوتین و لاوروف را از ورود به قلمرو خود منع میکند
آمریکا میگوید که قصد دارد علاوه بر تحریم ولادیمیر پوتین و سرگئی لاوروف، رئیسجمهوری و وزیر خارجه روسیه، این دو مقام بلند پایه کرملین را از ورود به قلمرو خود منع کند.
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که ممنوعیت سفر به ایالات متحده «بخشی» از تحریمهای آمریکا علیه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه خواهد بود.
وی این اقدام را «عنصری متداول» در تحریم شخصیتهای خارجی خواند و افزود: «جزئیات تحریمهای تاریخی علیه رئیسجمهوری روسیه به زودی فاش خواهد شد.»
وزارت خارجه روسیه: تحریم پوتین و لاوروف از ناتوانی غرب حکایت دارد
وزارت خارجه روسیه جمعه شب در واکنش به تحریم ولادیمیر پوتین و سرگئی لاوروف، رئیسجمهوری و وزیر خارجه این کشور از سوی کشورهای غربی، این اقدام را نشانه «ناتوانی» این کشورها دانست.
آمریکا همگام با بریتانیا و اتحادیه اروپا پوتین و لاوروف را تحریم کرد
واشنگتن نیز ساعاتی پس از اعلام تحریم ولادیمیر پوتین و سرگئی لاوروف، رئیسجمهوری و وزیر خارجه روسیه از تحریم این دو مقام عالیرتبه روس خبر داد.
تظاهرات دهها هزار نفری در گرجستان علیه حمله روسیه به اوکراین
نزدیک به ۳۰ هزار نفر جمعه شب در تفلیس، پایتخت گرجستان در تظاهرات ضد جنگ در اوکراین شرکت کردند.
برای بسیاری از اتباع گرجستان حمله روسیه به اوکراین یادآور تهاجم نظامی روسیه به کشور خودشان در سال ۲۰۰۸ است.
سالومه زورابیشویلی، رئیسجمهوری گرجستان ضمن ابراز همبستگی با اوکراین از مسکو خواسته است تا به مداخله نظامی در این کشور پایان دهد.
بریتانیا اموال پوتین و لاوروف را توقیف کرد
دولت بریتانیا جمعه شب اعلام کرد که اموال ولادیمیر پوتین و سرگئی لاوروف، رئیسجمهوری و وزیر خارجه روسیه را توقیف کرده است. دفتر نخستوزیری بریتانیا پیش از این از وضع «قریبالوقوع» تحریم علیه رئیسجمهوری روسیه خبر داده بود.
هزاران نفر در رم علیه جنگ در اوکراین تظاهرات کردند
هزاران نفر از ساکنان رم، پایتخت ایتالیا جمعهشب علیه تهاجم نظامی روسیه به اوکراین تظاهرات کردند.
شرکت کنندگان در این تظاهرات شعار «پوتین قاتل» و «آری به صلح نه به جنگ» سر دادند.
بازداشت تظاهرکنندگان علیه جنگ در روسیه
ماموران پلیس روسیه شامگاه جمعه دهها نفر را که در شهرهای مختلف این کشور علیه تهاجم نظامی به اوکراین تظاهرات کرده بودند بازداشت کردند.
بنا به گزارشها پلیس روسیه معترضان را در مسکو، سنتپترزبورگ و چند شهر دیگر بازداشت کرد.
یک سازمان غیردولتی که بازداشتهای سیاسی در روسیه را رصد میکند روز پنجشنبه گزارش داده بود که بیش از ۱۸۰۰ نفر از معترضان به حمله به اوکراین در سراسر روسیه بازداشت شدند.
پنج انفجار کییف را لرزاند
شهردار کییف جمعه شب از وقوع پنج انفجار در این شهر خبر داد. ویتالی کیچکو افزود که این انفجارها در نزدیکی یک نیروگاه در حومه شرقی کییف روی داده است.
هنوز گزارشی از دلیل وقوع این انفجارها منتشر نشده است.
تحریم پوتین و لاوروف از سوی اتحادیه اروپا
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جمعه شب به طور رسمی تحریم ولادیمیر پوتین و سرگئی لاوروف، رئیسجمهوری و وزیر خارجه روسیه از سوی ۲۷ کشور عضو اتحادیه را اعلام کرد.
برخی منابع اروپایی پیش از این از توافق کشورهای عضو بر سر تحریم رئیسجمهوری روسیه خبر داده بودند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «تنها رهبرانی که در سطح جهان از سوی اتحادیه اروپا تحریم شدهاند بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه، الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهوری بلاروس و حالا ولادیمیر پوتین هستند.»
زلنسکی از گفتگو با بایدن درباره کمک نظامی خبر داد
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین میگوید با جو بایدن، همتای آمریکایی خود درباره کمک نظامی به کشورش و وضع تحریم علیه روسیه گفتگو کرده است.
رئیسجمهوری اوکراین ساعاتی پیش با انتشار ویدئویی اعلام کرد که در کییف به سر میبرد و برای «دفاع از اوکراین» در پایتخت خواهد ماند.
اعزام نیروی ضربت ناتو به نزدیکی روسیه و اوکراین
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو میگوید کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی با اعزام نیروی واکنش سریع (ضربت) به متحدانی که در همسایگی روسیه و اوکراین هستند موافقت کردهاند.
تحریم علیه پوتین و لاوروف
دفتر نخستوزیری بریتانیا شامگاه جمعه از اعلام «قریبالوقوع» تحریمهایی علیه ولادیمیر پوتین و سرگئی لاوروف، رئیسجمهوری و وزیر خارجه روسیه خبر داد.
ساختمان دفتر نخستوزیر بریتانیا پنجشنبه شب به رنگ پرچم اوکراین درآمده بود.
فعال سازی گروه ضربت ناتو برای واکنش در برابر هرگونه رویدادی
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز جمعه گفت که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی بخشی از گروه واکنش سریع (ضربت) خود را برای آمادگی در برابر هر گونه رویدادی به خدمت گرفته است.
سخنان دبیرکل ناتو تنها یک روز پس از حمله روسیه به اوکراین بیان میشود. تنش بین روسیه و کشورهای غربی در ساعات گذشته افزایش یافته است.
روسیه روز جمعه هشدار داد که به الحاق احتمالی سوئد و فتلاند به ناتو واکنش «سیاسی و نظامی» نشان خواهد داد.
این در حالی است که نبرد در کییف و حومه این شهر بین نظامیان روس و ارتش اوکراین در جریان است.
این برای اولین بار در طول تاریخ ناتو است که این سازمان نیروی واکنش سریع خود را فعال میکند.
واکنش زلنسکی به گزارش رسانههای روس: در کییف هستیم و از اوکراین دفاع میکنیم
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین شامگاه جمعه با انتشار ویدئویی از خودش و همکارانش تاکید کرد که در کییف به سر میبرد.
شماری از رسانههای روس گزارش داده بودند که رئیسجمهوری اوکراین از کییف خارج شده است.
ولودیمیر زلنسکی در این ویدئو بر دفاع از اوکراین در برابر تهاجم نظامی روسیه تاکید کرد.
روسیه: عضویت سوئد و فنلاند در ناتو واکنش ما را به دنبال خواهد داشت
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز جمعه هشدار داد که عضویت سوئد و فنلاند در ناتو واکنش مسکو را بخ دنبال خواهد داشت.
وی همچنین افزود که عضویت فنلاند و سوئد در ناتو «پیامدهای سیاسی و نظامی» خواهد داشت.
سخنان ماریا زاخارووا تنها یک روز پس از حمله روسیه به اوکراین بیان میشود.
نخستوزیر پیشین فرانسه از عضویت در هیات مدیره شرکتهای روسی استعفاء داد
فرانسوا فیون، نخستوزیر پیشین فرانسه روز جمعه اعلام کرد که از عضویت در هیات مدیره دو شرکت روس استعفاء میدهد.
او که بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ نخستوزیر فرانسه بود پس از شکست در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۷ همکاری با دو شرکت روسی را آغاز کرده بود.
فرانسوا فیون گفت که با «اندوه» مجبور به کنارهگیری از سمتهایش در این دو شرکت روسی شده است.
روسیه دسترسی به شبکه اجتماعی فیسبوک را محدود کرد
مقامات روسیه روز جمعه اعلام کردند که دسترسی به شبکه اجتماعی «فیسبوک» را به دلیل آنچه آنها «سانسور رسانههای روس» خواندند محدود میکنند.
مردی که بر روی دیوار کنسولگری روسیه در فرانسه صلیب شکسته کشیده بود بازداشت شد
پلیس فرانسه مردی را که بر روی دیوار ساختمان کنسولگری روسیه در شهر استراسبورگ صلیب شکسته کشیده بود بازداشت کرد.
این مرد همچنین یک مامور پلیس فرانسه را مجروح کرده است. او همچنین تلاش کرده بود تا وارد ساختمان کنسولگری روسیه در استراسبورگ شود.
ترافیک ۴۰ کیلومتری آوارگان جنگی اوکراین برای ورود به لهستان
صلیب سرخ لهستان گفت که اوایل بعدازظهر جمعه یک صف خودروهایی که قصد ورود به این کشور از جانب اوکراین را داشتند به ۴۰ کیلومتر رسید.
ظاهرا این ترافیک سنگین شهروندان در انتظار ورود به لهستان به دلیل نقص فنی اداری به وجود آمده است. یک سخنگوی صلیب سرخ گفت: «سامانه بررسی گذرنامهها خراب شده و صدها هزار نفر همچنان در انتظار هستند.»
این نهاد گفته که حدود ۳ هزار داوطلب در لهستان دارد، اما این را هم گفته است که افراد جدیدی برای حمایت از آوارگان اوکراینی در این کشور ثبت نام کردهاند.
روسیه از شرکت در مسابقات آواز یوروویژن محروم شد
اتحادیه پخش برنامههای اروپایی روز جمعه اعلام کرد که روسیه به دنبال حمله به اوکراین از شرکت در مسابقات آواز یوروویژن محروم شد.
بیش از ۵۰ هزار اوکراینی به کشورهای اروپایی همسایه گریختهاند
به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، تاکنون دست کم ۵۰ هزار اوکراینی وارد کشورهای اروپایی همسایه شده و از جمله ۳۰ هزار نفر به لهستان و ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر به مولداوی رفتهاند.
این سازمان هشدار داد که این آمار در حال افزایش است و صدها خودرو در مرز همچنان منتظر خروج از اوکراین هستند.
یکی از سخنگویان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت است که بیشتر پناهندگان زن و کودک هستند و تنها تعداد کمی مرد در میان انها به چشم میخورد.
سازمان ملل هشدار داده است که ممکن است پنج میلیون نفر در اثر تهاجم روسیه آواره شوند.
شورای اروپا عضویت روسیه را به حالت تعلیق در آورد
شورای اروپا روز جمعه عضویت روسیه در این سازمان مدافع حقوق بشر، مردمسالاری و حکومت قانون را به حالت تعلیق در آورد.
این سازمان که در سال ۱۹۴۹ پس از جنگ جهانی دوم تشکیل شد اکنون ۴۷ عضو دارد. نهاد مستقر در شهر استراسبورگ فرانسه دلیل تعلیق عضویت روسیه را حمله این کشور به اوکراین اعلام کرده است.
روسیه: اگر تحریم کنید، ایستگاه فضایی بینالمللی روی سر آمریکا یا اروپا میافتد
دیمیتری روگوزین، رئیس آژانس فضایی روسیه، روسکاسموس میگوید که ممکن است ایستگاه فضایی بینالمللی در نتیجه تحریمهای روسیه از مدار خارج شود و به ایالات متحده یا اروپا سقوط کند.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا پس از آغاز جنگ روسیه در اوکراین اعلام کرد تحریمهای جدید علیه روسیه صنعت هوافضا و برنامه فضایی این کشور را هدف قرار میدهد.
روگوزین گفت: «اگر همکاری با ما را متوقف کنید، چه کسی جلو خروج کنترلناپذیر ایستگاه فضایی بینالمللی از مدار میگیرد و مانع از سقوط آن به آمریکا یا اروپا میشود؟»
وی با یادآوری این که مدار و موقعیت ایستگاه در فضا توسط موتورهای ساخت روسیه کنترل میشود، گفت: «همچنین احتمال سقوط یک سازه ۵۰۰ تنی روی هند و چین وجود دارد. آیا میخواهید آنها را با چنین چشماندازی تهدید کنید؟ ایستگاه فضایی بینالمللی بر فراز روسیه پرواز نمیکند، بنابراین همه خطرات برای شماست. آیا آمادگی دارید؟»
دکتر وندی ویتمن کاب، پروفسور مطالعات راهبردی و امنیت در دانشکده مطالعات پیشرفته هوافضا در این زمینه گفت: «اگر این اتفاق بیفتد، خطر بزرگی است. اما احتمالاً به دلیل پیامدهای سیاسی و دشواری خارج کردن ایمن فضانوردان روسی از ایستگاه فضایی بینالمللی، این تهدید در عمل بیهوده است.»
چهار فضانورد ناسا، دو فضانورد روسی و یک فضانورد اروپایی در حال حاضر در ایستگاه فضایی هستند.
ناسا در بیانیهای اعلام کرد که «برای حفظ عملیات ایمن و مستمر ایستگاه فضایی بینالمللی به همکاری با روسکاسموس و دیگر شرکای این سازمان در کانادا، اروپا و ژاپن ادامه میدهد».
ایستگاه فضایی بینالمللی با مشارکت پنج آژانس فضایی از ۱۵ کشور از جمله کانادا، چندین کشور اروپایی، ژاپن، روسیه و ایالات متحده در سال ۱۹۹۸ به فضا پرتاب شد. این تأسیسات به مجموعهای تبدیل شد که تقریباً به اندازه یک زمین فوتبال است و تقریباً ۱۳ کیلومتر سیمکشی برق، یک هکتار پنل خورشیدی و سه آزمایشگاه با فناوری بالا دارد.
اوکراین: روسها به یک مهد کودک و یک پرورشگاه حمله کردند
یک مقام اوکراینی میگوید بر اثر حمله نیروهای روسی ترکشهایی به یک پرورشگاه اصابت کرده، اما تلفات جانی نداشته است.
ایرینا وندیکتوا، دادستان کل اوکراین روز جمعه گفت که یک پرورشگاه در روستای وُرزل در نزدیکی کییف مورد اصابت ترکش موشک روسی قرار گرفت.
وندیکتوا با اعلام این که ۵۰ کودک در این مکان زندگی میکنند، در فیس بوک نوشت: «این اقدام غیرقانونی هیچ تلفات جانی در بر نداشت، زیرا در زمان حمله کودکان و کارکنان پرورشگاه در مکانهای دیگری بودند.»
شبکه انبیسی که این خبر را گزارش کرده میگوید قادر به تأیید میزان خسارات وارده به این پرورشگاه نیست.
دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین نیز در توییتر نوشت: «حملات امروز روسیه به یک مهدکودک و یک یتیمخانه جنایت جنگی و نقض اساسنامه رم است. ما به همراه دفتر دادستانی کل این مورد و بقیه اقدامات را بلافاصله به لاهه ارسال خواهیم کرد.»
کمیته بینالمللی المپیک از فدراسیونها خواست رویدادهای ورزشی در روسیه و بلاروس را لغو کنند
کمیته بینالمللی المپیک روز جمعه به دنبال حمله روسیه به اوکراین از فدراسیونهای بینالمللی خواست تا رویدادهای ورزشی پیشبینیشده در روسیه و بلاروس را لغو کنند.
پوتین از ارتش اوکراین خواست قدرت را در کییف به دست بگیرد
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه روز جمعه در دومین روز از حمله نظامیان روسیه به اوکراین از ارتش این کشور خواست تا دولت ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین را سرنگون کند.
رئیسجمهوری روسیه اعضای دولت کنونی اوکراین را یک «باند مواد مخدری و نئونازی» خواند.
وی در مدعی شد که نظامیان کشورش در حال نبرد با «تروریستها» و «نئونازیها» هستند.
برلین: اتحادیه اروپا تحریمهای شدیدی علیه پوتین و لاوروف وضع خواهد کرد
دولت آلمان روز جمعه همزمان با انتشار گزارشهایی از توافق کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر تحریم ولادیمیر پوتین و سرگئی لاوروف، رئیسجمهوری و وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که ۲۷ کشور عضو این اتحادیه تحریمهای «شدیدی» علیه این دو مقام عالیرتبه روسیه وضع خواهند کرد.
اتحادیه اروپا چند روز پیش به دنبال به رسمیت شناخته شدن جمهوریهای خودخوانده دونتسک و لوهانسک از سوی مسکو تصمیم به تحریم وزیر دفاع روسیه گرفته بود.
ماکرون: تحریمهای اتحادیه اروپا شامل عالیرتبهترین مقامات روسیه خواهد شد
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه روز جمعه گفت که تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه شامل «عالی رتبهترین» مقامات این کشور خواهد شد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع اروپایی گزارش داده است که ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بر سر تحریم ولادیمیر پوتین و سرگئی لاوروف، رئیسجمهوری و وزیر خارجه روسیه به توافق دست یافتهاند.
بنا به همین گزارش اتحادیه اروپا در نظر دارد اموال این دو مقام عالیرتبه روسیه را در واکنش به حمله این کشور به اوکراین توقیف کند.
باشگاه منچستریونایتد قرارداد با آئروفلوت را فسخ کرد
باشگاه بریتانیایی منچستریونایتد روز جمعه اعلام کرد که به دنبال حمله روسیه به اوکراین تصمیم به فسخ قرارداد حمایت مالی با شرکت روسی آئروفلوت گرفته است.
شرکت آئروفلوت از اسپانسرهای منچستریونایتد است. دولت بریتانیا روز پنجشنبه اعلام کرده بود که هواپیماهای شرکت هوایی آئروفلوت دیگر اجازه فرود در این کشور را ندارند.
روسیه روز جمعه در واکنش به این تصمیم لندن اعلام کرد که حریم هوایی خود را بر روی هواپیماهای بریتانیایی میبندد.
منابع اروپایی: ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بر سر تحریم پوتین و لاوروف توافق کردند
خبرگزاری فرانسه روز جمعه به نقل از منابع اروپایی گزارش داد که ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بر سر تحریم ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور به توافق رسیدهاند.
بنا به همین گزارش اتحادیه اروپا در نظر دارد اموال رئیسجمهوری و وزیر خارجه روسیه را توقیف کند.
پوتین آماده اعزام هیاتی به مینسک برای گفتگو با اوکراین
کاخ کرملین روز جمعه اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری این کشور آماده اهزام هیاتی به مینسک، پایتخت بلاروس برای گفتگو با مقامات اوکراین است.
این خبر در حالی منتشر میشود که روز جمعه گزارشها از نبرد در داخل و حومه کییف، پایتخت اوکراین حکایت دارد. بنا به همین گزارشها بسیاری از ساکنان کییف از شهر خارج شدهاند و در پایتخت اوکراین مقررات منع رفت و آمد به اجرا گذاشته شده است.
سطح «نگرانکننده» رادیواکتیو در تاسیسات چرنوبیل
دولت اوکراین که روز پنجشنبه کنترل تاسیسات هستهای چرنوبیل را از دست داد از سطح «نگرانکننده» تشعشعات رادیواکتیو در این مرکز سخن گفت.
این در حالی است که روسیه تاکید میکند که همه چیز در تاسیسات چرنوبیل تحت کنترل است.
انتقاد اردوغان از عدم واکنش «مصمم» اروپا و ناتو
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه روز جمعه از ناتو و اتحادیه اروپا به دلیل عدم واکنش «مصمم» ناتو و اتحادیه اروپا در برابر حمله روسیه به اوکراین انتقاد کرد.
رئیسجمهوری ترکیه که کشورش عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی است تاکید کرد که ناتو باید تدابیر «تعیینکنندهتری» اتخاذ میکند.
رجب طیب اردوغان روز پنجشنبه درباره حمله روسیه به اوکراین گفته بود که تصمیم ولادیمیر پوتین «ضربهای مهلک به صلح و ثبات منطقه» است.
او همچنین مداخله روسیه در اوکراین را «غیرقابل قبول» خواند.
پاپ فرانسیس به سفارت روسیه رفت
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان صبح روز جمعه برای ابراز «نگرانی» از جنگ در اوکراین به سفارت روسیه رفت.
رهبر کاتولیکهای جهان در جریان بازدیدش از سفارت روسیه با سفیر این کشور به مدت نیم ساعت گفتگو کرد.
پاپ فرانسیس روز چهارشنبه خواستار «حفاظت از جهان» در برابر «جنون جنگ» شده بود.
سخنگوی اتحادیه اروپا: پوتین مانند نازیها عمل میکند
پیتر استانو، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه را متهم کرد که مانند «نازیها» عمل میکند.
سخنگوی جوزپ بورل افزود: «ولادیمیر پوتین میگوید به دنبال پیشگیری از یک نسلکشی است، اما خودش در حال ارتکاب همان است.»
بشار اسد از حمله نظامی روسیه به اوکراین استقبال کرد
بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، روز جمعه در گفتوگوی تلفنی با همتای روس خود، ولادیمیر پوتین، از حمله روسیه به اوکراین استقبال کرد و آن را «تصحیح تاریخ» خواند.
در بیانیه ریاست جمهوری سوریه از قول آقای اسد آمده است: «آنچه امروز اتفاق میافتد تصحیح تاریخ و بازگرداندن تعادل نظم بین الملل پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی است.»
ابراز تاسف کرملین از لغو بازی فینال لیگ قهرمانان اروپا در سنپترزبورگ
کرملین از تصمیم اتحادیه فوتبال اروپا در بازپس گیری میزبانی مسابقه فینال لیگ قهرمانان اروپا از سن پترزبورگ ابراز تاسف کرده است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه، گفت: «مایه تاسف است که چنین تصمیمی گرفته شد. سن پترزبورگ میتوانست شرایط ایده آلی را برای برگزاری چنین جشنواره فوتبالی فراهم کند.»ز
پیشتر یوفا ضمن همدردی با بازیکنان اوکراینی و خانواده هایشان اعلام کرده بود «به دلایل امنیتی» بازی فینال در سن پترزبورگ را به پاریس منتقل میکند.
طالبان: روسیه و اوکراین خویشتندار باشند و مذاکره کنند
امارت اسلامی افغانستان در بیانیهای اعلام کرد در تحولات اوکراین «سیاست بیطرفی» را دنبال میکند و از طرفین خواسته است از خود «خویشتنداری» نشان دهند.
طالبان از دو سوی منازعه خواسته است از طریق «گفتگو و روشهای مسالمت آمیز» بحران را حل و فصل کنند و از «اقدامی که به بالا رفتن سطح خشونت منجر شود» پرهیز کنند.
لاوروف: روسیه میخواهد اوکراینیها را از بند ظلم آزاد کند
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، گفت که قصد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور از حمله به اوکراین «آزاد کردن اوکراین از بند ظلم» است.
لاوروف که در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ولادیسلاو دینگو، وزیر امور خارجه جمهوری خلق لوگانسک و سرگئی پرسادو، معاون وزیر امور خارجه جمهوری خلق دونتسک شرکت کرده بود، هدف روسیه را «نازیزدایی» در اوکراین خواند و گفت: «کسی قصد اشغال اوکراین را ندارد. روسیه میخواهد که مردم اوکراین استقلالشان را حفظ کنند.»
وزیر خارجه روسیه غرب را به «چشم بستن» بر نسلکشی ادعایی در جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک متهم کرد و گفت روسیه نمیتوانسته نسبت به «درخواست دفاع از متجاوز» از سوی این دو ناحیه بیتفاوت بماند.
یوفا فینال لیگ قهرمانان اروپا را از سنپترزبورگ گرفت
اتحادیه فوتبال اروپا یوفا اعلام کرد که محل بازی حساس فینال لیگ قهرمانان از سن پترزبورگ به پاریس منتقل شده است.
تصمیم برای انتقال بازی به خارج از روسیه صبح روز جمعه در نشست فوق العاده کمیته اجرایی یوفا در واکنش به «تشدید فوقالعاده وضعیت امنیتی در اروپا» برگزار شد.
یوفا همچنین با تشکر از فرانسه برای موافقت با برگزاری بازی در پاریس، حمایت خود را از بازیکنان فوتبال اوکراینی و خانوادههایشان که با «رنج دشوار انسانی، ویرانی و آوارگی» روبرو هستند، اعلام کرده است.
بازی پایانی لیگ قهرمانان اروپا قرار بود روز ۲۸ مه در ورزشگاه کرستوفسکی شهر سن پترزبورگ روسیه انجام شود.
روسیه حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای بریتانیا بست
روسیه اعلام کرد به هواپیماهای بریتانیایی که قصد گذر از حریم هوایی این کشور را داشته باشند اجازه عبور نخواهد داد.
سازمان هوایی این کشور اعلام کرده این اقدام در واکنش به «تصمیمات غیردوستانه» بریتانیا اتخاذ شده است.
پیشتر در روز پنجشنبه بریتانیا پرواز هواپیماهای شرکت روسی «ائروفلوت» (Aeroflot ) را در حریم هوایی خود ممنوع اعلام کرده بود.
گفتگوی تلفنی نخستوزیر بریتانیا و رئیسجمهور اوکراین
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، روز جمعه در تماس تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، متعهد شد که در روزهای آینده از کییف حمایت بیشتری کند.
بنابر اعلام دفتر نخستوزیری بریتانیا رئیس جمهور اوکراین در این تماس آقای جانسون را در جریان آخرین پیشرویهای نظامی روسیه و تحولات پایتخت قرار داده است.
در مقابل بوریس جانسون از «شجاعت و دلیری مردم اوکراین در ایستادگی در برابر کارزار خشونتبار روسیه» تمجید کرده است.
بریتانیا همچنین اعلام کرده است که آماده است حمایت نظامی بیشتری، از جمله تسلیحات دفاعی مرگبار، به اوکراین ارائه کند.
بن والاس، وزیر دفاع، با این حال اعزام نیرو به اوکراین را رد کرده و گفته است خط مقدم در مواجهه با روسیه «مرزهای ناتو» خواهد بود.
اتحادیه اروپا میخواهد «تمامی ارتباطات بین روسیه و سیستم مالی جهانی را قطع کند»
برونو لومر، وزیر اقتصاد فرانسه، در آستانه اجلاس مشترک با وزرای دارایی اتحادیه اروپا در پاریس گفت این اتحادیه قصد دارد با وضع تحریم ها علیه روسیه کلیه ارتباطات این کشور با سیستم مالی جهانی را قطع کند.
آقای لومر گفت: «ما میخواهیم روسیه را از نظر مالی منزوی کنیم... ما قصد داریم قدرت تامین مالی اقتصاد روسیه را بخشکانیم.»
ادامه حملات راکتی روسیه به کییف
تصاویر منتشره از پایتخت اوکراین ساختمانهای آسیب دیده بر اثر اصابت راکتهای روسی را نشان می دهد
فرانسه: امنیت رئیسجمهوری اوکراین در خطر است
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، با بیان اینکه جان ولودمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در خطر است گفت فرانسه آماده است «در صورت لزوم به او کمک کند».
آقای لودریان همچنین گفت ولادیمیر پوتین تصمیم گرفته است نام اوکراین را از نقشه دولتهای جهان خارج کند.
ارتش اوکراین: نبرد با نظامیان روسیه به نزدیکی پایتخت رسیده است
ارتش اوکراین روز چمعه اعلام کرد که نبرد با نیروهای نظامی روسیه به دو منطقه دیمر و ایوانکیف در ۴۵ و ۸۰ کیلومتری شمال پایتخت رسیده است.
نیروی زمینی ارتش اوکراین این خبر را در صفحه فیسبوک خود متتشر کرده است. به ادعای کییف، تعداد زیادی خودروی زرهی به مناطق اشاره شده رسیدهاند.
زلنسکی: در دفاع از اوکراین تنها هستیم
ولودمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در دومین پیام ویدئویی خود گفت قدرتهای جهانی اوکراین را در جنگ مقابل روسیه تنها گذاشته اند.
وی با ناکافی دانستن تحریمهای اعلام شده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه مسکو گفت: «آیا روسیه با تحریمهای دیروز متقاعد شد که دست از حمله بردارد؟ امروز از ۲۷ رهبر اروپا پرسیدم که آیا اوکراین عضو ناتو خواهد بود یا نه؟ مستقیم پرسیدم. همه می ترسند. آنها پاسخ نمی دهند.»
زلنسکی همچنین اضافه کرد شخص وی هدف اول روسیه است و مسکو می خواهد با نابودی رئیس حکومت، نظام سیاسی اوکراین را از بین ببرد. رئیس جمهور اوکراین با رد شایعات خروجش از کشور گفت: «من در پایتخت می مانم و با مردمم در پایتخت خواهم ماند. خانواده و فرزندان من نیز در اوکراین هستند.»
زلنسکی همچنین اعلام کرد ۱۳۷ نفر از شهروندان کشورش در جریان حملات روز گذشته روسیه کشته شده اند که ۱۰ تن از آنها را افسران نظامی بوده اند. به گفته او ۳۱۶ نفر دیگر نیز زخمی شده اند.
کیف از زمان حمله نازیها در جنگ جهانی دوم چنین حملهای را تجربه نکرده است
دیمیتریو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، با انتشار توییتی حمله روسیه به خاک این کشور را از زمان جنگ جهانی دوم بدین سو بی سابقه خوانده است.
کولبا نوشت: «آخرین باری که پایتخت ما چنین چیزی را تجربه کرد در سال ۱۹۴۱ بود که توسط آلمان نازی مورد حمله قرار گرفت. اوکراین آن نیروی شر را شکست داد و این شر را نیز شکست خواهد داد.»
وزیر خارجه اوکراین همچنین خواستار انزوای بین المللی روسیه شده است.
آنتونی بلینکن: پوتین میخواهد امپراتوری شوروی را احیا کند
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پنجشنبه شب در مصاحبه با تلویزیون سی بی سی گفت هدف مسکو از اشغال اوکراین سرنگون کردن دولت کیف است و ولادیمیر پوتین قصد دارد امپراتوری شوروی را احیا کند.
بلینکن گفت: «این دقیقاً همان چیزی است که رئیس جمهور پوتین میخواهد. برای اثبات این شما نیازی به اطلاعات ندارید. او به صراحت گفته که میخواهد امپراتوری شوروی را از نو احیا کند و این بدین معناست که قصد دارد حوزه نفوذ را در کشورهای همسایه، که زمامی جزو اتحاد جماهیر شوروی بودند، بار دیگر گسترده کند.»
یک رهبر دروغگو فاقد اعتبار سیاسی و هر گونه وجاهتی است.
اما پوتین 22 سال است که پادشاه روسیه است!
کفه ظلم و دشمنی روسیه با ایران 1000 برابر سنگین تر از کفه آمریکا و غرب است.
مردم خاورمیانه تفاوتی بین این دو قدرت نمایی نمی بینند تا بخواهند دلسوزانه نفت ارزانی را در اختیار اتحادیه اروپا و.. وشاید در بهترین حالت عرضه وتقاضا قیمت نفت را تعیین کند
ارتش صدام در زمان حمله به ایران، قرارداد 20 ساله نظامی با شوروی داشت. ساختار نظانی ارتش صدام از ریش و بن شرقی بود.
ضمن آنکه اگر بعد از فتح خرمشهر جنگ را ادامه نمی دادیم، اینقدر خسارت متحمل نمی شدیم.
چطور مگه؟
نجات داد.
بله این نتیجه اعتماد و هم پیمان شدن با آمریکا و کشورهای اروپایی ست . ناتو و امریکا ثابت کردند برای بار هزارم که هیچ تعهدی به هم پیمانان خود نداشتند و ندارند . ثابت شد که آمریکا و غرب در مواقع اینچنین حساس برای هم پیمانان خود تره هم خورد نمیکنند و فقط اونها رو قربانی منافع و مقاصد سیاسی و اقتصادیشون میکنند تا در نهایت دست بالا و برگ برنده رو برای مذاکرات آینده با روسیه داشته باشند .
آمریکا وناتو دست روی منافع ۸۰ میلیارد دلاری روسیه گذاشتند و سعی کردند در مرزهای روسیه آشوب ایجاد کنند تا به مقاصد سیاسی برسند نه نظامی ، چون میدونند همگی با هم توانایی مقابله با روسیه رو ندارند .
آمریکا و غرب فقط توانایی به خاک و خون کشیدن ملتها و کشورهای بی دفاعی همچون افغانستان و عراق رو دارند ، اینها فقط زورشون به زنان و کودکان و یا اقلیتهای سیاه پوست و سرخ پوست میرسد ، و چون یارای مقابله رودررو با رقیب قدرتمند خود را رو ندارند و خود را در لبه پرتگاه و فروپاشی میبینند ، پس کشوری مثل اکراین رو فدای خود و منافع خودشون میکنند .
اینها واقعیتهای تاریخی معاصر است که فهم و درکشون امروز کار سختی نیست ولی سوال اصلی اینجاست که چطور ممکن است ، آمریکا و غرب که نه فقط برای دفاع از منافع خودشون که به خاطر ایجاد جنگ ، فروش اسلحه و در دست داشتن منابع به منطقه خاورمیانه حمله کردند ولی ما اون زمان اینقدر نسبت به موضوع حقوق بشر حساس نبودیم که امروز به خاطر حمله روسیه که به درستی داره از منافع خودش در مرز خودش دفاع میکنه حساس شدیم و همه چیز رو محکوم میکنیم ؟ ما که عمری رو در جنگ های فرسایشی و برنامه ریزی شده توسط غربی ها سپری کردیم و یا در بطن و حاشیه این تجاوزات قرار داشتیم و ضررهای بزرگی متحمل شدیم ، چطور امروز فرق راست از دروغ و دوغ از دوشاب رو تشخیص نمیدیم؟
چطور جنگهای افغانستان ، عراق و لیبی برای ما همچون امروز اهمیت چندانی نداشت و نگران مردم اون کشورها نشدیم و یا نگران کودکان و زنان یمنی نیستیم ولی چطور امروز یهویی اینقدر حساسیت پیدا کردیم و نگران مردم اکراین و یا تجاوز بیگانه شدیم ؟
این هم یکی از روشهای قدیمی غربی هاست که اتفاقا بر خلاف موضوعات کلان سیاست جهانی که شاید برای فهمش نیاز به زمان باشه به من و شما به صورت مستقیم و درکمون از شنیده ها و دیدهامون برمیگرده .اینکه آمریکا و غرب توسط رسانه هاشون این حساسیت ها رو در مواقع ضروری چطور برای افکار عمومی به نمایش در می آوردند و ایجاد میکنند . طوری که ما و مغز ما رو همیشه در عین تناقضات غیر قابل درک و اثبات حرفها و اعمالشان توجیه کردند ؟
چگونه ست که حمله بی مورد به عراق وافغانستان تیتر یک اخبار و رسانه های دنیا نیست ، کسی مقصر نیست و هیچ کس بعد از این همه مدت بعد از این همه خرابی و جنگ ، این همه تجاوز و نقض آشکار حقوق بین المللی و بشری جوابگوی افکار عمومی نیست و در واقع تجاوز به این بزرگی نادیده گرفته میشود ، ولی امروز دفاع یک کشور از منافع اقتصادی و سیاسی خودش شده شروع تجاوز و جنگ طلبی ؟!
این سخن را من به امروز نه گفتم، نه نوشتم
بلکه از روز ازل با قلم نور نوشتم
که حقیقت نه به رنگ است نه بویی، نه به های است نه هویی!
ممنون سپاسگذارم و واقعا خوشحالم از دیدن دوستانی فهیم در این محیط و به شدت خواهان و امیدوار به آگاهی و هوش دوستانی نظیر شما . سلامت باشید و پایدار همیشه